Donald Trump vrea să se prezinte ca un super erou care ține în frâu personajul negativ Kim Jong Un

Donald Trump, Kim Jong Un
Donald Trump îl folosește pe Kim Jong Un pentru a-și consolida imaginea pe plan internațional - Foto Wikimedia

Intrarea triumfală a lui Donald Trump în Coreea de Nord, o premieră istorică, a făcut mare vâlvă în presa internațională. Dar întâlnirea dintre președintele american și Kim Jong Un s-a rezumat doar la acest aspect.

Amenințarea nucleară a Coreei de Nord nu a dispărut, iar un plan concret de renunțare la teste și înarmare nu există în acest moment.

“Liderii celor două ţări au convenit să menţină legătura strânsă şi în viitor şi să reia şi să avanseze dialogurile productive pentru a face un nou progres în denuclearizarea Peninsulei Coreene şi în relaţiile bilaterale”, a informat agenţia de ştiri KCNA, citată de Mediafax.

De fapt, în acest balet politic, Donald Trump îl folosește pe Kim Jong Un, dictatorul nord coreean, pentru a atrage atenția mass-media americană și pentru a avea teme de dezbatere în campania prezidențială ce se apropie.

Pentru Donald Trump, dictatorul coreean e un produs care atrage atenția, fiind înfricoșător, crud și autoritar.

Președintele american are senzația că aflându-se în preajma lui, dominându-l și manifestându-și superioritatea atât prin înălțime cât și prin gesturi, se va întări el, devenind în ochii oamenilor un lider puternic, un super erou care ține în frâu personajul negativ.

Astfel trebuie înțeles și efortul doamnei Stephanie Grisham, noul secretar de presă al Casei Albe, care a făcut un tur de forță pentru a-i trece pe reprezentanții presei americane de barajul ofițerilor de securitate nord-coreeni, oferindu-le acestora posibilitatea de a filma și de a relata întâlnirea dintre cei doi lideri.

KCNA, agenția nord-coreeană de știri, a transmis că, în timpul discuţiilor dintre Trump şi Kim, cei doi au explicat “chestiuni legate de relaxarea tensiunilor din peninsula coreeană”, “chestiuni de interes comun care au devenit un obstacol în rezolvarea acestor probleme” şi “şi-au exprimat deplina înţelegere şi simpatie”, citează Mediafax.

Kim a spus că relaţia personală bună cu Trump a făcut o întâlnire atât de importantă, posibilă şi că relaţia cu Trump va continua să producă rezultate bune, potrivit KCNA, citată de Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here