Exclusiv. Funcționari publici aduși cu forța de PSD la un miting politic mascat în eveniment al Ministerului Agriculturii. Viorica Dăncilă vrea să arate că are susținerea alegătorilor

Viorica Dancila, PSD
Viorica Dăncilă nu a dovedit în niciun fel că bijuteria nu costa 20.000 de euro și că nu a încălcat legea prin faptul că n-a trecut-o în declarația de avere - Foto: gov.ro

PSD organizează două evenimente importante la care, din nou, folosește funcționari publici aduși cu forța.

  • Viorica Dăncilă încearcă, miercuri, să arate că se bucură de susținerea electoratului PSD, participând la un miting organizat de Ministerul Agriculturii pe bani publici.

  • Mai mulți angajați ai ministerului s-au plâns că au fost obligați să participe la o manifestație politică deși, prin statut, ei trebuie să fie apolitici.

  • Social-democrații au anunțat astăzi că sâmbătă vor organiza un congres extraordinar de reconfirmare a candidaturii Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale.

Cu o zi înainte de vot, conform unor surse din PSD, Viorica Dăncilă nu are susținerea necesară pentru a bloca moțiunea de cenzură.

Asta nu înseamnă că, în mod sigur, moțiunea trece, dar are o șansă. Confruntarea se desfășoară pe muchie de cuțit.

Pentru a câștiga susținere și pentru a pune presiune pe parlamentari, Viorica Dăncilă va fi prezentă miercuri la RomExpo, București, unde Ministerul Agriculturii îi va pune la dispoziție o tribună, adunând mii de bugetari pentru a o aplauda, a declarat o sursă din minister pentru Politiknews.ro.

“Un alt eveniment organizat în contextul Zilei Naționale a Produsului Agroalimentar Românesc se va desfășura la ROMEXPO, în data de 9 octombrie 2019 și va constitui o dezbatere a fermierilor români, în cadrul căreia vor fi prezentate rezultatele obținute în agricultură, în perioada 2017 – 2019. Intitulată ‘Forumul agricultorilor – bilanț și perspective’, dezbaterea va reuni fermieri din toate domeniile – producție vegetală, cultură mare, zootehnie, industrie alimentară”, se anunță pe site-ul Ministerului Agriculturii.

Mai mulți funcționari publici s-au arătat revoltați de faptul că sunt aduși cu forța la București pentru a participa la acest eveniment.

“Sunt folosite resurse publice, mașini, combustibil, pentru o acțiune politică”, a declarat o persoană chemată la eveniment care a dorit să-și păstreze anonimatul de teamă că și-ar putea pierde locul de muncă.

“Vor fi aduși 10.000 de bugetari din țară. Trebuie să fim la ora 08.00 la București, iar până la ora 15.00 trebuie să stăm nemișcați”, a declarat unul dintre cei aduși cu forța de către Ministerul Agriculturii pentru a o aplauda pe Viorica Dăncilă.

“S-au legat de evenimentul ‘Ziua Produselor Alimentare’, zi care se marchează, de fapt, pe 10 octombrie. L-au mutat în data de nouă doar pentru ca Viorica Dăncilă să țină un discurs în fața a 10.000 de oameni și pentru a fi aplaudată de aceștia”, a declarat funcționarul pentru Politiknews.ro.

“Intrarea în RomExpo se încheie la ora 10.00, fiecare inel al sălii se află în răspunderea unui secretar de stat din minister”, a mai spus acesta.

Cei care au refuzat să vină au fost amenințați “cu comisia de disciplină și cu datul afară”, a declarat funcționarul.

PSD nu a învățat nimic din experiența ratată cu Liviu Dragnea la conducerea partidului. Viorica Dăncilă folosește aceleași metode ca și predecesorul său pentru a-și asigura “aplaudaci”. Pune presiune pe funcționari ai statului, care ar trebui să fie apolitici, și îi obligă să participe la manifestații politice mascate în evenimente ale guvernului.

Șantajul și amenințările au rămas instrumentele principale pentru a-i convinge pe cei care se împotrivesc convocărilor pe linie de partid.

“Ne simțim umiliți, ne calcă demnitatea de funcționari publici în picioare”, a spus persoana care a stat de vorbă cu Politiknews.ro.

Acest eveniment organizat la RomExpo se vrea unul de prezentare a unei largi susțineri de care se bucură Viorica Dăncilă în rândul fermierilor, pe care premierul îi vede ca făcând parte din electoratul PSD.

Prim-ministrul vrea să transmită și un mesaj pentru parlamentarii partidului, să le arate că e populară, că nu e respinsă de oameni, încercând să-i convingă să se implice în lupta pentru blocarea moțiunii de cenzură, considerând că mai merită o șansă să fie premier.

Conform unor surse din PSD, sâmbătă se va organiza un congres extraordinar al partidului la care va fi reconfirmată candidatura Vioricăi Dăncilă la președinție de către reprezentanții social-democraților.

Anunțul reprezintă și un mesaj transmis de actualul președinte PSD activului de partid cum că, indiferent de rezultatul votului la moțiune, Viorica Dăncilă nu se va retrage din cursa prezidențială.

Dar lucrurile se pot schimba de la o oră la alta.

În ziua moțiunii de cenzură, PNL va organiza și el un miting la care sunt chemați să participe activiștii și simpatizanții formațiunii politice pentru a arăta susținerea unei părți a opiniei publice pentru adoptarea moțiunii de cenzură.

Pe documentul depus în Parlament, au semnat 237 de senatori și deputați cu patru mai mult decât minimum necesar pentru adoptarea moțiunii dacă toți semnatarii vor vota joi. 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here