Gheorghe Stan, noul judecător constituțional, a semnat protocoale de colaborare cu SRI

Gheorghe Stan, Adina Florea
Gheorghe Stan, șef al secției de investigare a magistraților, a semnat și el protocol de colaborare cu SRI. Aici, alături de Adina Florea, adjuncta instituției compromise - Foto-Captura Antena 3

S-a vorbit mult despre protocoalele semnate între instituții ale statului cu SRI. O întreagă retorică a lui Liviu Dragnea, susținută în mai multe discursuri, s-a bazat pe această acuzație.

Au fost ridicate excepții la CCR, iar această instituție a decis că judecătorii pot să excludă probe din dosare penale aflate pe rol dacă acestea au fost colectate pe baza protocoalelor de colaborare încheiate între DNA și SRI.

“Constatăm că Serviciul Român de Informații nu poate avea atribuții judiciare, nefiind un organ de urmarire penală, astfel că nu poate exercita acte de urmărire penală, separat sau în colaborare cu procurorii, și implicit nu poate strânge și administra probe referitoare la o cauză penală”, se arată în motivarea CCR care a decis că aceste protocoale nu sunt constituționale.

Tema “protocoalelor” a reprezentat o strategie dezvoltată de Liviu Dragnea și de avocații săi pentru a demonta Dosarul TelDrum, pe care încearcă să-l blocheze să ajungă în instanță.

Dar acest sistem de colaborare instituțională era fosrte răspândit. Noul judecător al Curții Constituționale Gheorghe Stan a semnat un protocol cu SRI pe vremea când era adjunct la Inspecția Judiciară alături de șeful său Lucian Netejoru.

Cei doi s-au remarcat în regimul Dragnea ca doi magistrați care și-au folosit pozițiile pentru a-l servi pe liderul PSD și camarila sa.

Lucian Netejoru, inspector-șef al Inspecției Judiciare, semnează alături de Florian Coldea, prim-adjunct SRI, un “protocol de colaborare”


Gheorghe Stan, nou judecător CCR, șef al secției de investigare a magistraților, semnează protocol de colaborare cu generalul de brigadă Dumitru Dumbravă, șef al direcției juridice din SRIProtocoalele dintre SRI și instituțiile statului erau atât de răspândite și de împământenite încât nimănui nu-i păsa, mai mult le considera ca un instrument util pentru realizarea unui schimb de informații instituțional: “cooperarea între părți se desfășoară în temeiul legii” se arată în articolul 1 al documentului prezentat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here