Președintele României îi anunță pe liberali că vor ajunge la guvernare alături de USR-PLUS, dar trebuie să nu înșele încrederea românilor

Klaus Iohannis, Ludovic Orban, PNL
Klaus Iohannis, alături de Ludovic Orban, liderul PNL, a participat la o manifestare a liberalilor unde a ținut un discurs critic la adresa PSD și a cerut PNL să fie pregătit de guvernare - Foto: PNL

Klaus Iohannis a ținut un discurs la o reuniune a liberalilor în care a criticat PSD și le-a cerut celor din PNL să fie pregătiți să preia guvernarea în orice moment.

  • El a vorbit despre răul făcut de PSD românilor, de dezastrul din justiție și din economie produs de o guvernare coruptă.

  • I-a rugat pe liberali să dezvolte o relație solidă cu alegătorii și să folosească oportunitatea oferită de votul din 26 mai pentru a schimba România.

  • Iohannis i-a anunțat pe cei din PNL că vor ajunge la guvernare într-o coaliție și vor putea, împreună cu partenerii lor, să conducă țara mult timp dacă au ca obiectiv transformarea României într-un stat modern, civilizat, care are o relație cinstită cu cetățenii săi.

  • Președintele României le-a cerut celor din Opoziție să facă tot posibilul pentru a demite Guvernul Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor, sâmbătă, de la Constanţa, că au o echipă de oameni competenţi şi pregătiţi să îşi asume guvernarea şi că PNL va fi principalul partid al unei coaliţii care va guverna România mult mai bine şi mult mai mult timp, precizând că liberalii trebuie să fie pregătiţi să intre la guvernare în orice moment, anunță News.ro.

Iohannis a fost prezent sâmbătă după amiază, la “Reuniunea Filialelor PNL din Regiunea Sud–Est”, care a avut loc la Casa de Cultură din Constanţa. El le-a transmis liberalilor să nu piardă încrederea câştigată la alegerile europarlamentare şi la referendumul din 26 mai.  

“Aveţi o echipă cu oameni competenţi şi pregătiţi să îşi asume intrarea la guvernare. Veţi fi principalul partid al unei coaliţii democratice care va guverna România mult mai bine în viitor pentru cetăţeni, mult mai bine, mult mai mult timp. Dar drumul este abia la început şi vă spun că este extrem de important să nu pierdeţi ceea ce aţi câştigat o dată cu 26 mai, la europarlamentare şi la referendum. Acest lucru se numeşte încredere. Aţi câştigat încrederea românilor, cultivaţi-o!”, a declarat Iohannis, citat de News.ro.

El a mai spus că îndepărtarea social-democraţilor de la putere se produce în timp, doar prin vot şi printr-o prezenţă masivă la urne. 

“Împreună am luptat cu PSD în aceşti ani şi avem obligaţia să învingem decisiv acest adversar pentru că toţi românii contează pe noi. Ştim care sunt paşii de urmat, avem soluţii şi ele fac parte din acel proces mai lung, în etape, despre care am vorbit şi cu ocazia referendumului. Îndepărtarea definitivă a PSD de la putere se produce în timp, doar prin vot, printr-o prezenţă consistentă şi constantă la urne. Unul dintre cele mai mari câştiguri ale ultimilor ani a fost tocmai mobilizarea românilor şi sunt convins că au înţeles că doar votul lor va face posibilă o nouă majoritate care să guverneze corect, care să guverneze pentru români”, a mai afirmat şeful statului.

El a menţionat că lupta sa nu este pentru un nou mandat, ci pentru a reuşi să clădească tot ce nu s-a putut face din cauza războiului purtat cu PSD. 

“Pentru mine lupta aceasta nu este o luptă pentru un nou mandat. Este o luptă pentru şansa de a clădi în sfârşit împreună ceea ce nu s-a putut realiza din cauza acestui război permanent pe care am fost nevoit să îl purtăm cu PSD în efortul de a-i opri să distrugă România. Viitorul însă nu înseamnă doar bătălia cu PSD, bătălia contra PSD înseamnă reaşezarea ţării pe fundamente corecte, înseamnă un proiect concret de reconfigurare a statului român, înseamnă guvernare responsabilă, înseamnă economie sănătoasă cu creştere durabilă, înseamnă idei comune, parteneriat şi colaborare”, a mai transmis Iohannis. 

El a spus liberalilor la Constanţa că repararea răului produs de PSD trebuie pornită cât mai rapid. 

“Eu ştiu ce trebuie făcut, iar primul pas, aţi ghicit, este îndepărtarea acestei guvernări nocive pesediste. Repararea răului făcut de PSD în toţi aceşti ani, în justiţie, în administraţie, în economie, în zonele unde statul a fost distrus, trebuie pornită cât mai rapid. Trebuie să lucrăm împreună la un proiect prin care putem deveni societatea pro europeană dezvoltată şi puternică pe care ne-o dorim cu toţii, prin care putem să orientăm resursele bugetare spre dezvoltare, spre investiţii, spre bunăstarea românilor”, a mai declarat preşedintele.

Şeful statului le-a transmis liberalilor să fie pregătiţi să intre la guvernare în orice moment. 

“Iar voi, dragi liberali, trebuie să fiţi pregătiţi să intraţi la guvernare în orice moment şi să fiţi conştienţi de aşteptările pe care le au oamenii de la voi. Este imperativ să redăm oamenilor dezamăgiţi speranţa că viitorul poate fi bun, că nu toţi politicienii sunt la fel, că există oameni competenţi, oameni care sunt dispuşi să guverneze pentru români şi aceştia sunteţi voi. La treabă, dragii mei!”, a spus Iohannis în finalul discursului susţinut la Constanţa.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here