România primește un rol principal în încercarea lui Donald Trump de rămâne la Casa Albă. Pentru a scăpa de închisoare, Puiu Popoviciu a angajat atât democrați cât și republicani ca să facă presiuni pe DNA

Junter Biden, Puiu Popoviciu, Rudy Giuliani
Puiu Popoviciu, un om de afaceri român, condamnat la 7 ani de închisoare și care se ascunde la Londra, l-a angajat atât pe Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, democrat, candidat la președinție în SUA, cât și pe Rudy Giuliani, republican, avocatul lui Donald Trump, pentru a face presiuni asupra sitemului de justiție din România - Foto: Wikimedia, CapturăTV Prima

Aparent, România va juca un rol important în confruntarea politică din SUA, fiind implicată în tensiunile dintre democrați și republicani. 

  • Rudy Giuliani, fost primar al New York-ului și avocatul personal al lui Donald Trump, a anunțat într-un interviu la Fox News că deține dovezi în ce privește corupția familiei Biden, dovezi care sunt în conexiune cu România.

  • Donald Trump este vizat de procedura de impeachment (demitere din funcție) declanșată de majoritatea democrată din Camera Reprezentanților, președintele SUA fiind acuzat de abuz de putere.

  • Acuzațiile se bazează pe plângerea oficială depusă de un ofițer CIA care a lucrat pentru Casa Albă și care a fost martor și a asistat la încercările de ascundere a unei convorbiri telefonice dintre Donald Trump și Vlodimir Zelensky, noul președinte al Ucrainei.

În această convorbire telefonică, președintele SUA făcea presiuni asupra lui Zelensky pentru ca acesta să declanșeze o investigație împotriva lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, posibil contracandidat al lui Trump în alegerile prezidențiale de anul viitor.

Hunter Biden, conform unei informații publicate de New York Times în luna mai a acestui an l-a consiliat pe Puiu Popoviciu, om de afaceri român condamnat la 7 ani de închisoare cu executare pentru deturnare de fonduri, care, acum, se află la Londra, autoritățile române cerând extrădarea sa.

Dar și Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump, a fost angajatul lui Puiu Popoviciu pentru a face presiuni asupra președintelui Iohannis și asupra sistemului de justiție din România.

Puiu Popoviciu, fostul ginere al liderului comunist Ion Dincă, a cheltuit sume imense de bani pentru a găsi o cale de scăpare în ce privește dosarul său de corupție.

În timp ce Joe Biden era vicepreședinte al SUA, 2008-2016, Popoviciu l-a angajat pe fiul lui Biden, Hunter, pentru a avea o pârghie politică prin care să facă presiuni asupra justiției din România.

VIDEO. Emisiunea Fox News în care Rudy Giuliani vorbește despre dovezile pe care le are în legătură cu corupția familie Biden care implică România

La scurt timp după ce Trump vine la Casa Albă, Popoviciu se reorientează și-l angajează pe Giuliani, un apropiat al lui Trump și avocatul privat al acestuia pentru a relua presiunile asupra sistemului politic și de justiție din România.

CLICK AICI CA SĂ CITEȘTI DOCUMENTE OFICIALE: Convorbirea lui Trump cu Zelenski, Ucraina, și raportul agentului CIA, cele două documente, publicate integral în limba română, care au dus la declanșarea demiterii președintelui american. Urmează un uragan politic ce va afecta și România

În acest moment nu e clar ce dovezi deține Giuliani, dar, probabil, e vorba de contractul încheiat între Popoviciu și reprezentanții lui Biden și corespondența dintre cei doi cu privire la problemele omului de afaceri.  

Imediat după ce ajunge la Casa Albă “Hunter Biden a devenit o țintă specială pentru domnul Trump și aliații săi. Aceștia și-au concentrat atenția asupra vieții sale personale, inclusiv lăsarea sa la vatră din Marină, în anul 2014, după ce a fost testat pozitiv pentru consum de cocaină. Din acel moment acesta a început o carieră de om de afaceri care a inclus o serie de roluri care s-au intersectat cu cariera politică a tatălui său. A lucrat cu o companie emitentă de carduri de credit din Delaware, la Departamentul Comerț, în mandatul președintelui Bill Clinton și a făcut lobby pentru multe universități, asociații și companii” scrie New York Times.

În timpul celui de-al doilea mandat de vicepreședinte al tatălui său “Hunter Biden și-a dezvoltat prezența în afaceri internaționale, intrând în legătură cu persoane fizice și entități private care erau privite cu îngrijorare de SUA și aliații săi”, scrie cotidianul citat.

În această perioadă, Hunter Biden devine membru al consiliului de administrație a unui holding energetic din Ucraina, Burisma, care avea susținerea președintelui Poroșenko.

“Hunter Biden a consiliat și un om de afaceri român cu legături în Statele Unite, Gabriel Popoviciu, ale cărui afaceri imobiliare au făcut obiectul unei anchete penale, potrivit unor persoane familiare cu înțelegerea dintre cei doi. Acest aranjament a fost făcut în ciuda cererii exprese a administrației SUA și a aliaților către România pentru a intensifica lupta împotriva corupției”, se arată în cotidianul New York Times.

În 27 august 2018, cu Liviu Dragnea în control total asupra Parlamentului României și asupra Guvernului, dar și în mijlocul asaltului declanșat de PSD asupra Justiției, la o săptămână după atacul forțelor de jandarmi asupra manifestației pașnice din Piața Victoriei, Rudy Giuliani, avocatul lui Trump, îi scrie președintelui Iohannis ca să-și arate “îngrijorarea” vizavi de “prejudiciul” adus statului de drept de reprezentanții sistemului de justiție, despre “excesele DNA” și despre “protocoalele secrete” încheiate între instituțiile statului cu SRI, cerând amnistierea celor care au avut de suferit de pe urma “exceselor” procurorilor anticorupție.

La scurt timp după apariția scrisorii și în urma valului de stupoare și revoltă declanșat într-o parte a opiniei publice din România, în general, cea care susține SUA și parteneriatul strategic dintre cele două state, Rudy Giuliani a recunoscut că a fost plătit pentru a concepe și a trimite acea scrisoare.

“Giuliani a spus că scrisoarea și-a bazat-o pe un raport realizat de firma de consultanță Freeh Group International Solutions pe care l-a citit. Ei mi-au plătit onorariul”, a declarat acesta pentru publicația online Politico.

Referirea făcută de Giuliani la legăturile dintre familia Biden și persoane corupte din România va avea efect și asupra campaniei electorale pentru alegerea președintelui.

Nimeni nu știe ce dovezi are Rudy Giuliani și când vor fi prezentate. Un avocat a anunțat Camera Reprezentanților  că există un al doilea “whistleblower” care vrea să depună mărturie în ce privește “abuzul de putere” a președintelui american. Procedurile de impeachment merg înainte, Donald Trump a pornit un atac intens asupra acuzatorilor săi, dar până în acest moment nu beneficiază de întreaga susținere a Partidului Republican.

Scrisoarea integrală a lui Rudolph Giuliani, trimisă președintelui României Klaus Iohannis și președinților Camerei Deputaților și Senatului, la acea vreme Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, în data de 27 2018:

Dragă domnule președinte Iohannis,
Vă scriu ca să îmi exprim îngrijorarea în legătură cu prejudiciul continuu adus statului de drept în România, comis sub pretextul aplicării cu eficienţă a legii. Acest prejudiciu afectează negativ, în mod direct, cursul investiţiilor străine directe în România, deoarece niciun investitor raţional nu ar investi într-un loc în care domnia legii şi sistemul legal fac subiect al manipulării făcute de cei de la putere.
Înainte de alegerea mea în funcţia de primar al New York-ului, am servit ca oficial de rang înalt în Departamentul de Justiţie al Statelor Unite, deţinând şefia reputatului birou de procurori din New York. De-a lungul mai multor ani, ca procuror, am investigat şi urmărit personal, sau am condus acuzarea unui număr mare de cazuri de corupţie publică, ceea ce a dus la condamnarea a numeroşi demnitari. Protocoalele secrete şi excesele DNA: intimidarea judecătorilor, a avocaţilor apărării şi a martorilor După căderea lui Nicolae Ceauşescu din 1989, România a făcut paşi hotărâţi spre aplicarea legilor, în concordanţă cu respectarea dreptului la un proces corect în regulile statului de drept.
Cu toate acestea, progresele au fost subminate grav de excesele Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a României, sub conducerea fostului procuror şef, Laura Codruţa Kovesi. Aceste excese au inclus: intimidarea judecătorilor, a avocaţilor apărării şi a martorilor; ascultarea neconstituţională a telefoanelor; mărturii silite şi procese judiciare incorecte.
În plus, faţă de excesele făcute de DNA în numele „aplicării legii”, am luat la cunoştinţă cu tristeţe în cursul ultimelor luni despre existenţa „protocoalelor secrete” pe care mai multe instituţii publice le-au semnat cu Serviciul Român de Informaţii („SRI”). Acestea includ protocoale secrete cu: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României; Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Consiliul Superior al Magistraturii.
Semnatarii protocoalelor secrete includ: Laura Codruţa Kovesi, din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi George-Cristian Maior, care acum îndeplineşte funcţia de ambasador al României în Statele Unite, din partea SRI. O amnistie ar trebui dată celor care au fost condamnaţi ca urmare a exceselor.
Recunosc şi înţeleg importanţa luptei împotriva corupţiei. În acest sens, încurajez România să îşi reafirme angajamentul de a investiga şi a judeca corupţia în mod cinstit, transparent, şi în concordanţă cu legea.
O amnistie ar trebui dată celor care au fost acuzaţi şi condamnaţi ca urmare a exceselor DNA făcute de la implementarea protocoalelor secrete, inclusiv mai multor oameni inocenţi care au fost trimişi la închisoare.
Protocoalele să fie verificate de o comisie de judecători internaţionali De asemenea, îndemn Guvernul României să înfiinţeze o comisie independentă formată din judecători internaţionali şi experţi legali, care să examineze originile protocoalelor secrete, ca şi impactul lor asupra Parchetului General şi a judecătorilor din întreaga ţară.
Pe baza rezultatelor ei, comisia independentă ar putea face recomandări specifice pentru ca aplicarea legii să fie întărită în România, iar Codul Penal românesc să fie reformat, pentru a preveni reapariţia unor astfel de excese, Guvernul trebuie să se asigure că judecătorii nu sunt intimidaţi de DNA sau de SRI Guvernul României trebuie, de asemenea, să se asigure că judecătorii nu sunt intimidaţi de DNA sau de SRI.
În consecinţă, există nevoia de a identifica sutele de dosare ale DNA despre judecători, aşa cum a descris recent un adjunct al DNA, pentru a determina numele judecătorilor, acuzaţiile şi originea acestor acuzaţii împotriva judecătorilor, precum şi cronologia şi durata acestor dosare.
În sfârşit, secţii de responsabilitate profesională ar trebui stabilite pentru Parchetul General, DNA, SRI şi orice alte instituţii recomandate de comisia independentă, pentru a stabili standarde potrivite de comportament şi răspundere, ca şi investigarea plângerilor împotriva acestor instituţii.
Un angajament în respectarea legii va îmbunătăţi perspectivele investitorilor în România România trebuie să clarifice faptul că rămâne angajată în asigurarea proceselor corecte, transparente, şi a respectării legii.
Acest lucru va impune corectarea multelor abuzuri ale DNA şi SRI şi ar trebui să includă amnistie pentru acuzaţiile şi condamnările suspecte.
Un astfel de angajament în respectarea legii va îmbunătăţi, de asemenea, apetitul investitorilor pentru a contribui la viitorul României. 
Cu respect, Rudolph W. Giuliani, Esq.

1 COMENTARIU

  1. Scarbosul asta de giuliani, contra cost face tot felul de matrapazlacuri politice, iar trump, daca ar fi in regula, n-ar tine pe langa el astfel de personaje compromise : giuliani, broidy, si cine stie cati altii. Se razboieste cu biden, ca e fi-su corupt, dar barnele din ochi nu si le vede!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here