Un București cu statut de Capitală Europeană – doar cu numele!

Gabriela Firea, primar Bucuresti
Gabriela Firea are tot mai puține posibilități de a câștiga un nou mandat de primar, Foto: Facebook/Gabriela Firea (pagina oficială)

Zilele trecute, într-o criză compulsivă de nevroză, provocată de atacurile acide ale premierului Orban, doamna Firea, Primarul General al Capitalei, a anunțat că va candida la încă un mandat pe motiv că vrea să termine ce a început. Dar anunțul acesta ne-a terminat pe noi, cetățenii acestui oraș.

Era previzibilă dorința doamnei de a-și dori să țină cu dinții de scaunul Primăriei, însă obrăznicia cu care a făcut acest anunț într-o plină situație de criză a Capitalei anihilează orice brumă de bun simț și luciditate din partea unei politician. Vestea bună poate fi că probabilitatea ca aceasta să mai câștige încă un mandat este una foarte scăzută, dacă nu aproape egală cu zero.

Însă până la momentul acela, fie el la termen sau prin alegerile anticipate, afectați de conducerea defectuoasă și de ignoranța administrativă a primarului, rămân tot bucureștenii. Fără apă caldă și căldură, cu mijloace de transport în comun supra-populate care amintesc uneori de transportul din India, cu schele și macarale care cad pe noi și sacii de gunoi de care ne împiedicăm pe arterele principale din oraș. Cu o administrație căpușată de firme, rude și prieteni ale doamnei Firea care ne vor ține captivi în propriul nostru oraș.

Am putea înțelege că vina acestui dezastru nu îi este atribuită exclusiv doamnei Firea. Că înaintea mandatului ei au fost alte personaje politice dezinteresate care nu au avut o viziune administrativă, că țevile RADET nu au ruginit în mandatul doamnei Firea, că infrastructura, spitalele sau școlile erau impoibil de restartat doar de către ea.

Însă batjocoritoare pentru cetățenii acestui oraș sunt seninătatea și exuberanța cu care doamna primar încearcă să ne convingă că este binefăcătoarea cu brâu a cetății noastre. Sfidarea cu care ne confruntă, declarațiile în contradictoriu cu realitatea, mahalagismul și kitsch-ul cu care administrează acest oraș ar trebui să o trimită pe Firea în filele negre ale istoriei.

Și dacă nu o va ajuta simțul analitic de politician să înțeleagă că trebuie să plece acasă, la Voluntari, să sperăm că va primi măcar un ajutor divin care să-i lumineze gândurile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here