Viorica Dăncilă începe cu handicap. Un tur 2 între Iohannis și Barna, foarte posibil

Klaus Iohannis, Dan Barna, alegeri 2019
Klaus Iohannis și Dan Barna devin marii favoriți pentru a intra în turul 2 după cele două zile de vot în diaspora - Foto:Presidency.ro, Facebook/Dan Barna

 

Este o tendință puternică în societate pentru împingerea PSD în irelevanță.

  • Voturile din diaspora, 300.000 în primele zile, au conturat această tendință.

  • Viorica Dăncilă nu are nicio șansă să ajungă în turul doi dacă în diaspora votează mai mult de 500.000 de români, iar acasă, votul din mediul urban e semnificativ mai mare decât cel din mediul rural.

În cazul în care în finală ajung Klaus Iohannis și Dan Barna, societatea românească intră într-o nouă etapă, una în care politica, bună sau rea, se va face împreună cu cetățenii, nu împotriva lor sau ocolindu-i, în cel mai bun caz.

Ce a făcut PSD în acești din urmă ani î întrecut orice imaginație, a rupt toate zăgazurile societății, încercând, printr-o ultimă lovitură, să acapareze tot.

În opinia mea, partidul ăsta a fost ca un tâlhar care-și propune să dea o ultimă lovitură înainte de a se retrage, dar se lăcomește și vrea tot.

Sper ca Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă să fie cei care au contribuit decisiv la prăbușirea PSD.

Mulți oameni din acest partid vorbesc despre posibilitatea de a se întoarce, dar și mai mulți înțeleg că nu mai au unde să se întoarcă. Societatea s-a schimbat atât de mult, încât nu se mai regăsesc în ea.

Este revoltător și șocant faptul că, în toți acești ani, începând cu 2009, PSD și asociații săi au limitat votul românilor.

Au creat cel mai perfid atac împotriva românilor din străinătate, spunând că sunt manipulați, că sunt puțini și doar fac scandal la urne, că acele cozi sunt aranjate cu scopul de a limita și compromite votul românilor din străinătate.

Nu trebuie uitați miniștrii de Externe Corlățean și Meleșcanu, coordonați de Ponta în 2014 și, din nou, Meleșcanu în 2019, de data asta aflat la ordinele lui Dragnea.

Aceștia au avut ca obiectiv principal să blocheze votul românilor din străinătate. Umilirea oamenilor, bătaia de joc din secțiile de votare din străinătate a fost răul cel mai mic pe care l-au ales, speriați de de voturile unor cetățeni care au avut ocazia să vadă cum funcționează o societate normală.

Alegerile de duminică încep cu un handicap de 300.000 de voturi pentru PSD, sunt cele ale oamenilor care au votat în zilele de vineri și sâmbătă în diaspora. În ziua de duminică, exist posibilitatea ca această cifră să se dubleze, reprezentând un record în ce privește votul din diaspora.

E greu de presupus că, în situația în care Dăncilă, Barna și Diaconu sunt virtual la egalitate, aceste voturi nu vor conta. În principiu, îl vor ajuta pe Dan Barna, reprezentantul alianței USR-PLUS.

Există premisele ca pentru prima dată după 30 de ani, moștenitorii PCR să nu mai aibă un cuvânt de spus în ce privește președintele acestei țări.

2 COMENTARII

  1. Nici PNL, nici PSD, nici etc, si doar bunul simt poate face deosebirea intre bine si rau, intre progres si regres. Din pacate, lipseste cu desavarsire la romani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here